Der er gang i byggeriet på Nordhavnen i Aarhus. Men på en byggeplads er der ballade, og 3F er på vej med en stor sag om systematisk lønsnyd. Luftfoto: Aarhus Kommune

Budomex afviser anklager om lønsnyd

- Vi har ingen interesse i at snyde, forklarer polsk firma på havnen i Aarhus.

På havnen i Aarhus forbereder 3F en stor sag for polske betonarbejdere i firmaet Budomex. Ifølge fagforeningen har firmaet systematisk snydt 140-150 ansatte for overtidsbetaling siden september sidste år.

Men det afviser Budomex, der udfører det omfattende betonarbejde for den danske storentreprenør Pihl & Søn A/S.

- Det er en misforståelse. De har fået alt, hvad de skal have, siger Karoline Hansen, der er HR-manager i den danske filial af Budomex.

55 timer om ugen

Hun bekræfter, at Budomex har mødtes med 3F, Dansk Byggeri og Pihl & Søn A/S og skal udlevere lønsedler, ugesedler og andre dokumenter i sagen.

Hvorfor er der så møder med fagforeningen og Dansk Byggeri?

- For vi vil gerne have et godt samarbejde med 3F. Vi vil gerne følge overenskomsten, og det er ikke i vores interesse ikke at overholde den, forklarer Karoline Hansen.

Ole Vagn Christiansen fra 3F i Aarhus anklager Budomex for at snyde de ansatte i den største sag om løndumping i Aarhus nogensinde.

Ifølge ham er de ansatte blandt andet blevet snydt for betaling for deres overarbejde. Hver uge har de arbejdet 55 timer på havnen, selvom overenskomsten med 3F kræver overtidsbetaling ud over den normale arbejdsuge på 37 timer.

Lokal aftale

Normalt skal betonarbejdere have mindst 50 procent af lønnen oveni, når de arbejder mere end 37 timer om ugen.

Men Karoline Hansen afviser, at de ansatte skal have ekstra løn for at have en 55 timers arbejdsuge.

- Vi har lavet en lokalaftale med de ansatte. De får overtidsbetaling, når de arbejder mere end 55 timer om ugen, fortæller HR-manageren.


Sidst ændret: 12. Marts 2012 09:58